Mediaomvandlare

Mediaomvandlaren är den enhet som omvandlar de ljuspulser som färdas i fibern till elektroniska digital signaler i ditt hem och vice versa.
Mediaomvandlaren kallas också tjänstefördelare eftersom den fördelar de olika tjänsterna som kommer via fibern. De aktuella tjänsterna är bredbandsanslutning till Internet, IP-telefoni och IP-TV.

Hämta (PDF, Unknown)


Den mediaomvandlare som kommer att installeras är av fabrikatet Inteno och modell EG300ac. Den monteras fast och har storleken cirka 20 x 16 x 4 cm.
En säljinriktad beskrivning finns här. En mer teknisk beskrivning finns att läsa på Intenos webbplats. Datablad finns att hämta här. Mediaomvandlaren behöver anslutas till ett vanligt vägguttag för strömförsörjning.

Internetanslutningen sker via ditt lokala hemmanätverk, antingen med nätverkskabel (ethernet) eller med det trådlösa nätverket (WiFi). Den inbyggda routern erbjuder två protokoll, dels den nya trådlösa standarden 802.11 ac 5 GHz som ger topprestanda, dels 802.11 n 2,4 GHz för maximal räckvidd.

Telefon avsluts via en adapter till din gamla telefoninstallation (den kan behöva justeras beroende på hur den är installerad).

Digitalboxen för TV ansluts via det lokala nätverket med nätverkskabel. Denna kan ersättas eller kompletteras med en s.k. trådlös Ethernet-förlängare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *