Fiber på Rindö

Är du intresserad av att få snabbare Internet? Vill du ha en stabil uppkoppling som kan ge dig bättre utbud både vad gäller Internet, E-post, TV och telefoni? Är ni flera personer i familjen som slåss om utrymmet på ert nuvarande ADSL-abonnemang? Ger inte dagens Internet-lösning dig möjlighet att slippa köerna ibland och jobba hemifrån?

Regeringen har bestämt att det inte ska vara dyrare att få snabb uppkoppling på landsbygden jämfört med närmaste tätort, och har därför avsatt pengar till stöd för orter som vill dra igång egna utbyggnadsprojekt.

Rindö Fiber Ekonomiska förening (RFEF) har i projektform sedan 2012 arbetat med att få fiberanslutningar till alla som vill ha fiber på Rindö.  I december 2013 bildades Rindö Fiber ek. för. som nu tagit över projektet med målsättningen att förse Rindö med fiber till intresserade fastighetsägare.

Under året 2015 har vi fått bidrag till och dragit fram fiber till över 90 fastigheter från Rindö centrum fram till Hugo Alfvéns väg. Under 2016 arbetar styrelsen med att få flera intressenter samt att vi ska uppnå full poäng inom nuvarande regelsystem för att få bidraget till etapp 2.

Efter det att vi genomfört Etapp 1 ändrades reglerna för att få bidraget. Det innebär att vi nu ska identifiera 200 fast boende inom Etapp 2, av dessa behöver vi få över 84% som är intresserade av att få internet via fiber.

Vill du bli medlem eller har frågor kring anslutning, kontakta en av våra områdesansvariga (som du finner under kontakter) så kan vi gå igenom dina behov.
Du kan också fylla i en Medlemsansökan, skicka in denna och betala medlemsavgiften. Efter beviljat medlemskap fyller du i och skickar in ett Anslutningsavtal.
Mer information om regler och kostnader finns under fliken Om Rindö Fiber -> Dokument. Blanketter finns under fliken Blanketter.

Om du inte redan anmält ditt intresse (eller eventuellt att du inte är intresserad) så är vi tacksamma om du vill svara på intresseanmälan här på webbplatsen. Det är en intresseundersökning och du binder dig inte för något ännu.

Läs vidare under Aktuellt för att hålla dig informerad om vad som händer i projektet.

Kontakta gärna någon av oss om du har frågor eller synpunkter.

// Hälsningar  Styrelsen Rindö Fiber ek. för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *